www.sinel.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Cинельніківський район >> ПРОЕКТИ РІШЕНЬ РАЙОННОЇ РАДИ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ
Про поновлення функціонування Синельниківської центральної районної бібліотеки
Версія для друку Написати листа
ПРОЕКТ


СИНЕЛЬНИКІВСЬКА РАЙОННА РАДА
ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ
ВОСЬМА СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я

Про поновлення функціонування
Синельниківської центральної районної
бібліотеки
Керуючись Конституцією, законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про культуру», «Про бібліотеки і бібліотечну справу», «Про добровільне об’єднання територіальних громад», на виконання рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 12 квітня 2021 року № 160/5973/19 Синельниківська районна рада зазначає, що 21 грудня 2018 року на пленарному засіданні було прийнято рішення № 448-25/VII «Про припинення діяльності Синельниківської районної централізованої бібліотечної системи та передачу майна». Згідно вищезазначеного рішення було припинено роботу централізованої бібліотечної системи у складі Синельниківської центральної районної бібліотеки, Бібліотеки – філії № 10 с. Дерезувате, бібліотеки – філії № 24 с. Писарівка та передано зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Синельниківського району до комунальної власності територіальних громад району майно та бібліотечні фонди пропорційно кількості населення громад. На базі вищезазначеного майна та бібліотечних фондів в громадах були створені публічні бібліотеки. Як наслідок, послуги наблизились до населення громад.
Мешканка міста Синельникове та колишня працівниця Синельниківської центральної районної бібліотеки звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом щодо відновлення роботи центральної районної бібліотеки. Суд зобов’язав Синельниківську районну раду розглянути питання щодо поновлення функціонування Синельниківської центральної районної бібліотеки.
На сьогоднішній день, відповідно до Закону України № 1009-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій» не пізніше 01 липня 2021 року районні ради зобов’язані передати у комунальну власність територіальних громад усі об’єкти спільної власності територіальний громад району, які
знаходяться на території цих територіальних громад, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, встановлених Бюджетним кодексом України (стаття 64Бюджетного кодексу).Згідно вищезазначених законодавчих актів районна рада не може здійснювати фінансування бюджетних установ соціальної інфраструктури, а саме центральної районної бібліотеки.
Враховуючи вищезазначене і той факт, що в кожній територіальній громаді створені публічні бібліотеки, Синельниківська районна рада не має законних підстав, повноважень та фінансових можливостей поновити функціонування Синельниківської центральної районної бібліотеки.
Беручі до уваги зміни до законодавства, вищезазначені факти та пропозиції постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики та розвитку місцевого самоврядування, районна рада вирішила:
1. Не поновлювати функціонування Синельниківської центральної районної бібліотеки у зв’язку з відсутністю законних підстав, повноважень та фінансових можливостей.
2.Виконавчому апарату районної ради (Бур’ян) направити копію рішення до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань депутатської діяльності, етики та розвитку місцевого самоврядування (Гук).


Голова районної ради К.КРАВЧЕНКО

м. Синельникове
17 червня 2021 року
№ –8/VIІІ
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор