Cинельніківський район
www.sinel.dp.gov.ua


40 фотографій, що розповідають про героїзм, патріотизм та жагу до життя. Їх глибину та силу сьогодні осягнули з півсотні дітей Дніпропетровщини. Екскурсії на фотовиставку «Переможці» продовжуються.

Черговими гостями фотовиставки «Переможці» стали учні Центру для дітей з порушеннями слуху. 50 дітей, що знають про складнощі життя не з чуток, вчилися на прикладах героїв АТОшників ніколи не здаватися. Щасливі обличчя бійців АТО з фоторобіт стали підтвердженням того, що в будь-якій ситуації можна отримувати задоволення від життя, відчувати його повноту і йти до мети.

«Хлопці дуже красиві. Вони хочуть жити, хочуть бути щасливими», - висловлює свою думку про героїв виставки шестикласниця Софія Єремєєва. Вона, як і інші діти, щиро захоплювалася роботами, довго розглядала їх, ділилася пережитими емоціями і робила фото на пам'ять біля вподобаних картин.

«Фотовиставка «Переможці» дуже незвична. Цей проект дає перспективи для людей з інвалідністю. Його мета – довести, що інвалід – це не обмеження. Це людина, у якої є багато можливостей проявити себе та підтримати інших», - наголосила радник очільника регіону Ольга Горб.

Про мужність, любов до Батьківщини та життя дітям розповідав боєць АТО Андрій Макаров. Він говорив про те, як важливо в будь-яких ситуаціях йти вперед і ніколи не здаватися. Рзповідав і про те, що значать листи і подарунки від школярів для бійців АТО. За його словами, вони – найкраща мотивація не сумніватися в тому, що все обов'язково буде добре.

«Діти передавали нам вирізаних янголят. Бійці мовчки підходили, розбирали їх і клали біля серця. Ви для нас дуже важливі, ми вас любимо», - наголосив боєць.
Фотовиставка картин про справжніх чоловіків працює в діорамі «Битва за Дніпро». Вона запрошує гостей щодня з 10.00 до 17.00 до 31 березня. Проект реалізується на Дніпропетровщині за ініціативою голови ОДА Валентина Резніченка.

21 фоторобота та 8 фотостін розповідають про сильних, мужніх та патріотичних чоловіків і одну жінку, що стали на захист рідної землі та віддали здоров’я за незалежність України. Вони отримали серйозні травми під час подій на Сході і тепер користуються протезами. Попри все вони не втратили силу духу, досягають успіхів у роботі та особистому житті. Своїм прикладом ці люди надихають тисячі українців.

«На сьогодні відправлені запрошення в школи регіону. Всі бажаючі можуть відвідати виставку. Ми з задоволенням будемо приймати дітей», - зазначила радник голови ОДА Ольга Горб.

Даний проект – спільна справа Телевізійної служби новин (ТСН) та журналу «VIVA!». Реалізується за підтримки благодійного фонду «Save Lives Together», клініки доктора Валіхновського, «Феєрії мандрів», громадської організації «Підмога.інфо» та інших. Куратор – волонтер та ведуча телеканалу 1+1 Соломія Вітвіцька. Частина проекту – це цикл її авторських сюжетів, які можна дивитися щоп’ятниці в ефірі новин ТСН.

Автор фоторобіт – Олександр Мордерер. Усі вони опубліковані у благодійному спецвипуску журналу «VIVA! Переможці». Придбати його можна у книгарнях або інтернет-магазині Yakaboo.ua. Всі кошти від продажу передадуть на розвиток вітчизняного протезування.